DAKON BEA - porucha zapalovani pri nizke teplote vody

PN Petr Novak @petr.novak324 před 15 roky22.03.2009 19:43:00
DAKON BEA - porucha zapalovani pri nizke teplote vody

Dobry den,

chtel bych se zeptat zde pritomne verejnosti, zda by si nekdo nevedel rady s nasledujicim problemem s plynovym kotlem DAKON BEA 24 BK (verze komin).

Kotel je 3 roky v pouzivani, kazdy rok provadena predepsana revize (vycisteni,...). V prubehu 3. zimy se zacalo stavat, ze kotel zacal (shodou okolnosti 2 tydny po revizi) skakat do poruchy zapalovani. Jednou jsem byl i nahodou u kotle, kdyz se pokousel zapalit, skrtal, pustil plyn, ale nezdarilo se mu zapalit plamen - tak toho po chvilce nechal, ale svetylko poruchy se jeste nerosvitilo. Po chvilce se o to pokusil znovu, ale zase se to nezdarilo a po tomto pokusu se jiz kontrolka poruchy rozsvitila. Ve vzduchu byl hodne citit plyn, kotel je totiz v male komurce, s predepsanou velikosti privodu vzduchu z chodby.
Kotel jsem zresetoval a po tomto normalne fungoval. Cele se to delo pravidelne-nepravidelne, tak 1x tydne. Pokusne jsem zkusil zvysit teplotu otopne vody (z cca 50st.C na 70stC.) a hle, problem zmizel.
Jeste pro doplneni: Po 1. zime jsme nechali topeni prepocitat a vymenit radiatory za vetsi a vyhledove jsme chteli osadit kondenzacni plynovy kotel (chtel jsem stavajici kotel jeste nechat dojet). Je mi to cele divne, protoze 2. zimu (celou) fungovalo vse bez problemu. Uz jsem se ptal spousty expertu, zkousel i hledat na internetu, ale jasnou/spravnou odpoved nikde nenasel.
Doufam, ze budu mit i trochu stesti a najde se nahodou nekdo, kdo stejny problem (treba i s jinym kotlem) resil nebo take resi.
Kazdopadne predem dekuji za kazdou odpoved nebo i namet.
Zdravi,
Petr

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.