Vyhledávání
Naše další weby
Dobry den,
chtel bych se zeptat zde pritomne verejnosti, zda by si nekdo nevedel rady s nasledujicim problemem s plynovym kotlem DAKON BEA 24 BK (verze komin).
Kotel je 3 roky v pouzivani, kazdy rok provadena predepsana revize (vycisteni,...). V prubehu 3. zimy se zacalo stavat, ze kotel zacal (shodou okolnosti 2 tydny po revizi) skakat do poruchy zapalovani. Jednou jsem byl i nahodou u kotle, kdyz se pokousel zapalit, skrtal, pustil plyn, ale nezdarilo se mu zapalit plamen - tak toho po chvilce nechal, ale svetylko poruchy se jeste nerosvitilo. Po chvilce se o to pokusil znovu, ale zase se to nezdarilo a po tomto pokusu se jiz kontrolka poruchy rozsvitila. Ve vzduchu byl hodne citit plyn, kotel je totiz v male komurce, s predepsanou velikosti privodu vzduchu z chodby.
Kotel jsem zresetoval a po tomto normalne fungoval. Cele se to delo pravidelne-nepravidelne, tak 1x tydne. Pokusne jsem zkusil zvysit teplotu otopne vody (z cca 50st.C na 70stC.) a hle, problem zmizel.
Jeste pro doplneni: Po 1. zime jsme nechali topeni prepocitat a vymenit radiatory za vetsi a vyhledove jsme chteli osadit kondenzacni plynovy kotel (chtel jsem stavajici kotel jeste nechat dojet). Je mi to cele divne, protoze 2. zimu (celou) fungovalo vse bez problemu. Uz jsem se ptal spousty expertu, zkousel i hledat na internetu, ale jasnou/spravnou odpoved nikde nenasel.
Doufam, ze budu mit i trochu stesti a najde se nahodou nekdo, kdo stejny problem (treba i s jinym kotlem) resil nebo take resi.
Kazdopadne predem dekuji za kazdou odpoved nebo i namet.
Zdravi,
Petr
1 odpověď
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení