Vnitřní zateplení - rekonstrukce historického objektu

Reklama
Vnitřní zateplení - rekonstrukce historického objektu

U aktuálně řešeného projektu rekonstrukce starého rodinného domu navrhuji vnitřní zateplení. Zatím jsem ve fázi konepční úvah a chtěl bych znát i názor dalších kolegů.
Jedná se o rekonstrukci cihlovéhé rodinného domu cca 100 let starého viz foto a chtěl bych zachovat maximálné původní vnější vzhled (kamenné špalety u dveří, parapety, špaletová okna atd.). Dům je nezničen předchozími zásahy a jeho konstručně dizpoziční řešení se mi jeví jako v hodné pro vnitřní zateplení viz výkres.
Navržená skladba stěny = vnitřní omítka + 20 cm minerální vaty + 55cm stávajícího zdiva z plných cihel + venkovní omítka.
Jediné rizikové místo se mi jeví zhlaví trámů ve stěně. Trámy jsou v podélném směru domu. Navrhuji ještě přitepelní EPS tl. 10 cm do kapsy tak aby nevystupovala na fasádu viz přiložený výkres.
Výkres ukazuje návrh rekonstrukce, vnitřní zateplení je vyznačeno červenou barvou, stropní trámy jsou vyznačeny čerchovanou čarou.

Děkuji za jakékoliv připomínky a podněty.

Vladimír Balda

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.