TZB-info - TZB-2002: Počítač pro…
Dramatický vývoj výpočetní techniky v posledních letech umožnil rozvoj nových metod a prostředků, které dokáží popsat chování budovy nebo její části, za proměnných klimatických a provozních…
Dobrý den,
nezná někdo nějaký program, ve kterém bych si mohl jednoduše sestavit model topného systému, a vyzkoušet si jak se asi bude chovat? Jelikož jsem se nastěhoval do rodinného domu kde si původní majitel nechal kamarádem namontovat "důmyslný" systém s akumulační nádobou obsahující dvě čerpadla a dva směšovací ventyly, jenže ikdyž už na to koukám rok tak jsem funkci nepochopil.Jeden ventil evidentně reguluje teplotu v radiátorové větvi a druhý hlídá " zpátečku" .Jenže systém by mněl fungovat tak, že pokud vypnu kotel, mněla by jeho funkci nahradit akumulačka.Jenže tak se neděje, resp. jen do určité teploty.Proto bych si systém rád přenesl do počítače a simuloval různé stavy.Něco jako jsem dříve prováděl s el. obvody.
Děkuji
Simulace obecně vycházejí z toho že dokážu přesně popsat systém který simuluji včetně všech parametrů a na základě…
před 15 roky
https://www.tzb-info.cz/1219-tzb-2002-pocitac-pro-topenare…
před 15 roky
- LDM Česká Třebová ( www.ldm.cz ) nabízí zdarma program Ventily 2009. V části "kontrola průtoku třícestným…
před 15 roky
6 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení