Nastavení vodovodního čerpadla

MH Milan Hamm @milan.hamm před 15 roky06.04.2009 10:26:00
Nastavení vodovodního čerpadla

Dobrý den,

mám chatu, kde čerpadlo tahá vodu ze studny, čerpadlo je umístěné v objektu ve sklepě. Vzhledem k tomu, že jsem panelákové dítě :-) a těmto věcem zatím příliš nerozumím, moc žádám o rady:

1. Jak se nastavuje tlak v tlakové nádobě. V obchodě s čerpadly mi bylo řečeno, že tlak v tlakové nádobě se nastavuje asi o jednu desetinu nižší ne je spínací tlak čerpadla. Spínací tlak čerpadla je 1.4 bar a vypínací 2.8 bar, tak jsem tlakovou nádobu nafouknul na 1.3 bar. Je to tak správně ? Nevím však, kdy je tento tlak v tlakové nádobě požadován, jestli v momentě zapínací doby čerpadla či vypínací nebo někde mezi. Jak by to mělo být a kdy by se měla ta tlakovka nafukovat na požadovaný tlak ?

2. Jak lze zvýšit tlak vody v oběhu ? Zvýšením spínacího či vypínacího tlaku čerpadla či změnou tlaku v tlakové nádobě, nebo změnou všech těchto hodnot ?

Omlouvám se za hloupé otázky a moc děkuju za rady.

Přeji všem krásný den

M. Hamm

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.