Jsem naprostý laik - nový plynový kotelProsím o radu, jelikož jsem naprostý laik a technický antitalent rád bych aby mi někdo poradil.Poměrně podrobně jsem procházel internet a nacházím pouze neodborné diskuze popř. obecná doporučení(alá - kondenzační kotel se vždy vyplatí, nebo naopak jen při nízkých teplotách - popř. velkém rozdílu vratné vody). Jsem docela zmaten. Nenašel jsem ani firmu, která by mi doporučila konkrétní kotel a zdůvodnila proč.(pouze kusé informace a subjektivní doporučení) Dále mě zajímá zda má vliv na úspory schopnost kotle pracovat ve velkém výkonovém rozpětí( studie na těchto stránkách)
Stav: rekonstrukce bytu, nová plastová okna, cihla, nezateplený, topit se bude radiátory a bude se i ohřívat TUV. Cenově bych se rád pohyboval kolem 40tis(pokud je to možné). Preferuji kvalitu před nízkou cenou.
Byli mi doporučeny kotle(Baxi,Immergas - naopak nedoporučeny Buderus,Protherm,Valiant)
Prosím o doporučení, komentář popř. odkaz na nějakého odborníka, který je schopen tohle vyřešit k mé spokojenosti.
Bydlím kousek za Brnem.
Děkuji