Jsem naprostý laik - nový plynový kotel

OH Ondřej Hornoch @ondrej.hornoch před 15 roky10.04.2009 15:34:00
Jsem naprostý laik - nový plynový kotel

Prosím o radu, jelikož jsem naprostý laik a technický antitalent rád bych aby mi někdo poradil.Poměrně podrobně jsem procházel internet a nacházím pouze neodborné diskuze popř. obecná doporučení(alá - kondenzační kotel se vždy vyplatí, nebo naopak jen při nízkých teplotách - popř. velkém rozdílu vratné vody). Jsem docela zmaten. Nenašel jsem ani firmu, která by mi doporučila konkrétní kotel a zdůvodnila proč.(pouze kusé informace a subjektivní doporučení) Dále mě zajímá zda má vliv na úspory schopnost kotle pracovat ve velkém výkonovém rozpětí( studie na těchto stránkách)
Stav: rekonstrukce bytu, nová plastová okna, cihla, nezateplený, topit se bude radiátory a bude se i ohřívat TUV. Cenově bych se rád pohyboval kolem 40tis(pokud je to možné). Preferuji kvalitu před nízkou cenou.
Byli mi doporučeny kotle(Baxi,Immergas - naopak nedoporučeny Buderus,Protherm,Valiant)
Prosím o doporučení, komentář popř. odkaz na nějakého odborníka, který je schopen tohle vyřešit k mé spokojenosti.
Bydlím kousek za Brnem.
Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.