Vyhledávání
Naše další weby
Dobrý den, právě jsem ve fázi kopání základů. Jsem ve cca 45°svahu a v dolní části je skála (břidlice ve stejném skonu) asi metr pod zemí a v horní ji budu muset dokonce kus odkopat.
Má otázka zní:
1)Jak mám nejlépe ukotvit patu obvodových základových pásů proti "ujetí" ze svahu? Projektant radí srovnat do roviny (udělat zářez). Já bych to radši A PŘEVÁŽNĚ ještě kotvil navrtaným roxorem cca 10 do skály a 20 do betonu. Jde o to že skála se při srovnávání po deskách odlupuje (břidlice) tak bych ji nerad nějak narušil..
Druhá otázka je jakou minimální hloubku základy musí mít? Týká se to horní části, kde vystupuje skála nad základy. Jak poznám jak hluboko je nezámrzná hloubka? Předpokládám, že u skály nemusím jít tak hluboko, protže má vysokou akumulační schopnost, ale kolik to bude to netuším :-(
0 odpovědí
Nevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení