Je termohydraulický rozdělovač nutný???

Rubriky:

Reklama
Je termohydraulický rozdělovač nutný???

Chystám se na instalaci kondenzačního kotle Therm 17 KDZ, který bude napojen na bojler a bude vytápět podkrovní domek pomocí podlahovky o celkové délce více než 1100 m. Topenář mi řekl, že čerpadlo Wilo (nebo Grundfos), které je uvnitř kotle nebude natolik silné, aby dostatečně tlačilo vodu až do těch nejdelších a nejvzdálenějších okruhů. Proto navrhuje do každého ze dvou rozdělovačů přidat silnější čerpadlo. U Žichlínka mně ale tvrdili, že to není tak jednoduché, že se musí mezi to vložit anuloid atd, jinak dojde k poškození kotle. Přitom veškeré informace, co jsem k anuloidu našel, se vztahují ke kaskádovým kotelnám. Navíc princip anuloidu asi dosti snižuje účinnost kondenzačního kotle.. Tak jako tak se chci jeho instalaci vyhnout. Můžete se prosím podělit se zkušenostmi, jak máte řešený pohyb teplé vody v trubkách podlahového topení na větší vzdálenosti? Předem díky.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.