Fond oprav vs Obytná plocha

Reklama
Fond oprav vs Obytná plocha

Dobrý den, jsem majitelem podkrovního bytu se spoluvlastnickým podílem 176 m2. Dle ČSN 734301 však obytná plocha činí pouze 150 m2. Zdá se mi nefér, přispívat do fondu oprav podle spoluvlastnického podílu. Existuje nějaká norma pro podkrovní prostory k zohlednění příspěvků na správu, služby, teplo, apod., nebo jde jen o dohodu ve smyslu Zákona 72/1994 Sb. paragraf 15 odst.1? Nechápu, proč by měli majitelé větších bytů přispívat do FO více? Vždyť jde o opravy a údržbu společných prostor a osoba z většího bytu určitě "nenadělá" více do jímky než stejná osoba z toho menšího. Pokud prší do střechy, nepomůže mi, že mám menší nebo větší byt. Je to problém všech!Při prodeji bytu nemám také žádnou výhodu z jeho velikosti a na vrácení příspěvků taktéž nemám nárok.Největším problémem je zde patrně závist...Děkuji za odpověď. J.Gavlas

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.