Vyhledávání
Naše další weby
Dobrý den všem,
plánujeme postavit bungalov a jsme ve fázi vytváření projektu. Byly bychom rádi za jakoukoliv radu či kritiku následující situace:
rozměry- 15 x 8m vně
zdivo 15cm betonové bednící dílce zalité armovaným betonem, zděné s co nejvyšší přesností na vnitřních stěnách - pohledový prvek, příčky zřejmě různorodé - beton,porobeton(co komu zbylo...)
zateplení? přemýšlíme o vnějším zateplení 20cm EPS, ale projektantovi i jiným se to zdá zbytečné ale zatim nás nikdo neodrazoval... Nákladově to není takový rozdíl mezi 15 a 20cm. Adekvátní zateplení zbytku je samozřejmostí.
okna? v rovině s vnější zdí nebo předsunutá do EPS? Orientace větších oken je na jih a jihozápad. Druh oken - plastová omezená celkově nízkým rozpočtem na dům...
vytápění - elektrokotel a krbová kamna s tepl. výměníkem napojeným do podlahovky. -má někdo zkušenosti s regulací?
střecha sedlová sklon 20°- lehčí (tašky z recyklovaného plastu nebo plech)
nebude obytné podkroví - stropy sádrokarton
Chceme stavět svépomocí za dohledu a pomoci odborníků při jednotlivých úkonech.
Výhody konstrukce vidíme v akumulaci, malé tloušťce zdiva při zachování výborného tepelného odporu, úspory za omítky, možnost výstavby svépomocí.
Nevýhody - snad pouze v elektroinstalacích pro vypínače a zásuvky - musí být natažené v trubkách před vylévání tvárnic. no a v případných stavebních úpravách či nutnosti vrtat každou dírku na pověšení obrazu...
Díky
bungalov je jednoznacna vyhoda.problem je v pozemku - drahota. pozemek mam 1 500m2,takze rozplacnuti stavby 200m2…
před 15 roky
Pane Smrčko a Pane Vaisi, máte oba pravdu. vlastně jde jen o priority stavebníka. Z vašich reakcí vyplynulo, že máte…
před 15 roky
to mě ani nenapadlo měl jsem pocit že se prolejvačky k sobě lepit nemusí, nebo jo? Teď jste mi nasadil brouka do hlavy…
před 15 roky
11 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení