Kotel na tuha paliva a podlahove vytapeni

OV Oldrich Valehrach @oldrich.valehrach824 před 15 roky28.04.2009 15:54:00
Kotel na tuha paliva a podlahove vytapeni

Dobry den,
rad bych se Vas zeptal, zda mi muzete poradit vhodnou variantu pro reseni vytapeni rodinneho domu automatickym kotlem na tuha paliva ( drevo, uhli, peletky ) v kombinaci s podlahovym vytapenim.
Podlahove vytapeni je vicemene nizkoteplotni rozvodna sit a kotel na tuha paliva zase potrebuje min. teplotu vratne vody, ketra je vyssi nez vstupni teplota do podlahoveho vytapeni.
Otazkou je jaky pouzit meziclanek mezi kotlem a podlahovym vytapenim, tak abych nepoustel do podlahoveho vytapeni vodu o teplote cca 80 C a na druhou stranu vracel do kotle vodu o minimalni pozadovane teplote.
Chtel jsem pouzit jiny zdroj pro vytapeni, jako tepelne cerpadlo, bohuzel CEZ mi toto zakazal z duvodu nedostatecneho prikonu v dane oblasti.

Dekuji za pripadne rady
Valehrach

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

45 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.