Vytápění a řízené větrání s rekuperací,

Reklama
Vytápění a řízené větrání s rekuperací,

Dobry den uz jsem zde nekolikrat obtezoval otazkamy ale mohl by mi nekdo vysvetlit priblizne o jake uspory se jedna ohledne TZ bez a s rizenym vertanim a rekuperaci,Priklad,pokud mi bude vypoctena TZ domu 10kW,predpokladam ze to bude vypocet ktery pocita s normalnim vetranim domu? Na jakou hodnotu se muzu dostat s timto zarizenim,uvazuji o nem ale neumim si predstavit rozdil nakladu a tak si ani neumim predstavit pro jake podlahove topeni se rozhodnout jestli by potrebu pokril i el.kotel a nebylo to drahe nebo jestli by se muselo uvazovat o levnejsim zdroji.Mel bych predstavu do otopne soustavy investovat 300 000 kc i s podlahovkou +- a dostat se na rocni naklady domu celkove na 30 000 kc,je to vubec mozne? Jedna se mi jen o realizaci pohodlneho vytapeni,ne uhli,drevo atp.Dekuji vsem kteri budou reagovat.Vytapena plocha priblizne 180m2.Dekuji za pripadne odhady neco jsem si uz nasel na vypoctech TZB,bez a s ale zda se mi porovnani az neuveritelne i kdyz je mi jasne ze tepla odejde vetranim okny hodne.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

25 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.