Topení elektřinou nebo na tuhá paliva v přechodovém období?

Rubriky:

VH Viktor Hořínek @viktor.horinek před 15 roky04.05.2009 23:34:00
Topení elektřinou nebo na tuhá paliva v přechodovém období?

Výhoda v topení uhlím nebo dřevem je proti elektrice z hlediska ceny jasná. Zajímá mě, zda je tomu tak i na jaře a na podzim při vyšších venkovních teplotách.
Rád bych měl doma trvale teplotu kolem 22°C, což se mi právě v těchto obdobích nedaří. Zatopím uhlím ráno v 7 hodin, kdy je teplota v domě okolo 20°C, čekám 2-3 hodiny na roztopení podahováho topení,teplota se zvýší po této době pouze o asi 0,5-1°C. Pak teplota rychle vystoupí a okolo 13-17 hodiny je zase příliš teplo 23-25°C. Zkusi jsem snížit dávku uhlí, ale roztopení podlahy trvá ještě déle, kotel dosahuje požadované teploty kratší dobu, tudíž topím příliš krátce, v kotli postupně velmi pomalu klesá teplota ale do podlahy teplo již nepředá. Mám pocit, že mi teplo vyjde při dohořívání uhlí ven komínem a něco málo se dostane do koupelny, kde je ještě žebřík. Při tomto stavu se mi zdá výhodnější topit raději elektrikou konstantně ale nižší teplotou a uhlí nechat na větší zimu, kdy by se jinak elektroměr pěkně protáčel.
Prosím o Vaše názory, rady a zkušenosti. Díky

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.