Mám podlahové vytápění a topím hlavně v kotli na tuhá paliva. Během delší nepřítomnosti doma, v přechodových obdobích a v přízemí i někdy v létě bych rád zatopil elektrokotlem, ale nevím jak vyřešit regulaci. Pokojovým termostatem bych rád vypínal buď elektrokotel nebo čerpadlo podlahy. Dle doporučení výrobce podlahového systému je vhodné pokojovým termostatem ovládat čerpadlo, nikoli kotel. V domě však mám napojený jeden radiátor s termohlavicí v garáži a žebřík bez regulace v koupelně, v podkroví několik radiátorů s termohlavicemi. Pokud ale budu termostatem ovládat jen čerpadlo, bude mi spínat trvale kotel a natápět zbytečně žebřík a vodu v trubkách. Nebylo by rozumější ovládat termostatem elektrokotel? Jaké by to řešení mělo nevýhody? Nebo jak to jednoduše a levně udělat?
Děkuji za odpovědi, rady a názory.
13 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení