Detaily u vnitřně zatepleného NERD-PARD

Reklama
PZ Petr Zapletal @petr.zapletal před 15 roky14.05.2009 15:41:00
Detaily u vnitřně zatepleného NERD-PARD

Po několika měsících studování TZB-info a podobných webů jsem dospěl k představě, jak by měl můj RD po kční stránce vypadat.Zjednodušeně lze říci, že se jedná o kci typu bungalow BTS+30 cm EPS, do podlahy 20 cm EPS a do stropu + - 40 vaty.Tedy hodně podobná záležitost jako má fany fany.I rozměrově (o metr víc na obě strany) je podobný, střecha valbová.Zásady pro návrh mám snad už zvládnuté, ale zajímaly by mě některé detaily:
1.EPS nalepit na BST na buchty nebo celoplošná stěrka (podle návrhu p. Šulce), jedná se mi o rosný bod a kondenzaci.Je to v případě tl. 30 cm izolantu jedno, jak sem pochopil?
2.možná blbost, ale jak zajistit parotěsnost u stropu ze SDK podhledu, když folii proděravím vruty, jak budu připevňovat SDK na CD profily?
3.umí někdo uspokojivě doporučit, jaký materiál použít na vnitřní příčky?Není mi proti srsti žádný mat., jde mi hlavně o co možná nejlepší útlum hluku.
Tak to je prozatím vše,doufám že mě tu někdo spraží, že už to tu bylo propíráno milionkrát. Vím to, mám toho zde hodně pročtené, ale jsou toho v každý diskuzi takový kvanta, že se v tom člověk kolikrát ztratí...Předem děkuji za všechny věcné reakce a postřehy z praxe.
S pozdravem Petr

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.