Zelená úsporám - zase

Reklama
Zelená úsporám - zase

Protože redakce TZB neumožňuje diskusi k článkům "Průběh výpočtu potřeby tepla podle ISO 13790 a Zelená úsporám – změna programu se zvažuje" ptám se zde a snad mi někdo fundovaný odpoví, protože na emailu dotazy at zelenausporam.cz taky nikdo nereaguje.
Otázky
Jak je možné že SFŽP požaduje doložit potřebu tepla normou, která neexistuje (v češtině)a dle výše uvedeného článku se jedná ještě o větší zhovadilost než na co se poukazuje u ČSN 060210.
Proč nemohu použít právě normu na vytápění ČSN 060210.
Jak je možné uvažovat ve výpočtu s tepelnými zisky (u bytů a RD). Nejsem přeci věštec abych vědel kolik tam bude lidí, jak bude svíti slunce, jaká technika tam bude adt. Při zanedbání tepelných zisků ve výpočtu potřeby tepla na vytápění jsem na straně bezpečnosti návrhu zdroje.
Proč se úspora počítá ze stavu těsně před provedením opatření a ne z kolaudovaného stavu. Toto tedy pouze v případě, že jsem již na předchozí opatření nemohl čerpat dotaci. Pro názorný příklad. V předchozích letech jsem provedl výměnu oken a zateplení střechy. Nyní chci dokončit kompletní zateplení RD provedením zateplení fasády. Při dokončení kompleního zateplení mám dle ČSN 060210 tepelnou ztrátu necelých 6 kW a měrnou potřebu tepla cca 65 kWh/m2,a. Úspora oproti stavu zkolaudovaného objektu 50%. Jenže dle odpovědí na webu zelená úsporám nemohu vycházet z kolaudovaného stavu, ale ze stavu po provedení výměny oken a zateplení střechy. Potom však již není úspora alespoň 40% jak je v požadavku. Ptám se proč jsem dikriminován za to, že jsem byl moudrý (při takto postavených podmínkách však jsem úplný blbec)a udělal jsem opatření ke snížení tepelných ztrát již dříve. Já nechci čerpat dotaci na opatření realizovaná před 1.4.2009. Já pouze chci využít dotace na to co budu realizovat nyní, ale dle stávajícíh podmínek mám prostě smůlu.
Dalším zavádějícím údajem je čestné prohlášení kde se jasně píše, že jsem seznámen s podmínkami ke dni podání žádosti. To znamená, že SFŽP připouští změny a tím i nerovné podmínky pro jednotlivé uchazeče. Omlouvám se za obsáhlé povídání, ale snad mi někdo fundovaně poradí. Protože odpovědi typu možná, snad, asi jsou na prd.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.