Fičko v antoníčku

PP Petr Provazník @petr.provaznik před 15 roky17.05.2009 20:35:00
Fičko v antoníčku

Dobrý večer,
vyskytl se mi problém nad kterým mi trochu zůstává rozum stát.
Mám na stavbě RD stavební rozvaděč který je přez 50m prodlužku napájen 3x400V ze sousedního domu. je to 4x2,5 novej kabel v gumě. V tom domě je fičko (proudový chránič). V antoníčku je taky fičko. Když zapojím třeba míchačku (3x400V) tak všechno šlape jak má. Jakmile ale zapnu spotřebič(flexku, vrtačku..)) na 230V tak vyletí fičko v domě nebo v antoníčku. Přitom v domě to fičko (ten samý spotřebič) nevyhodí. Vyhazuje to jen z antoníčku. V antoníčku je přívodní PEN z prodlužky rozdělen na PE a N a už se mi nikde nespojuje(PE je z můstku ukostřený přez zemní tyč do země). takže mi to vyráží ten N vodič.
A já nějak nechápu proč to vypadává.
Jediný co mě tak napadá že by odpor PEN vodiče v prodlužce celkem 50m byl tak velkej že by se mi okruh uzavíral přez zem?? a tím pádem mi fičko v baráku vyletí..?

asi se mi budete smát ale jsem dneska hodně unavenej elektrikář.. a něco mi prostě uniká:(

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.