Vyhledávání
Naše další weby
Zdravím ve spolek,
pořídil jsem kondenzační kotel PK Buderus Logamax plus GB022 se zásobníkem 120 l a chtěl bych se zeptat, zda se něco může stát kolti, budu-li ho mít zapnutý na programovatelnou zásuvku.
Jedná se mi o to, že vždy po koupání se zásobník dohřeje na požadovanou teplotu a následně chladne. V průběhu 24 hod se dohřejvá opakovaně. Teplou vodu využíváme s mojí paní prakticky pouze ve večerních hodinách a tak jsem osadil zásuvku programovatelnou zásuvkou. Každý den v 17-18 se kotel zapne a dohřeje zásobník.
Samozřejmně že se jedná o letní provoz, kdy je topení mimo provoz.
Děkuji za reakce.
Taky záleží na řídící jednotce kotle u mého LMU64 nastavuje teplotu otopné vody cca o +18°C výše než je žádaná teplota…
před 15 roky
"oběhovou vodu ohřívá na 70°C" to je přesně ono - výrobce chce zaručit maximální rychlost ohřevu TUV na…
před 15 roky
Ještě jedna věc na zamyšlení, uvažuji-li se spalným teplem 1m3=10,55kWh je přivedené teplo dle prvního příkladu…
před 15 roky
14 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení