Zateplení soklu starého domu

Reklama
DO David Oliva @david.oliva před 15 roky05.06.2009 20:03:00
Zateplení soklu starého domu

Dobrý den, v loni jsme začali opravovat starší domek a letos ho hodláme zateplit. Na základ-sokl (jestli to tak mohu nazvat) mám v plánu použít izolaci Perimeter SD 100mm, nejsem si však jistý jak ho připevnit na jednu ze stěn, která je i u základu obnažená na cihlu, v současné době pouze krytá nopovou fólií (viz foto) a obehnaná drenáží. Tato stěna sousedí v těsné blízkosti s otevřenou kůlnou (1.1m) a máme v plánu tuto jakoby chodbu v budoucnu zastřešit. Horní část domu máme v plánu zateplit nejspíš minerální vatou, aby dům více dýchal. Jinak má tato stěna tloušťku pouhých 30cm. Proti vzlínající vodě je dům chráněn pouze původní izolací (ipou) a injektáží (nové podřezání jsme si z časových důvodů nemohli dovolit)

Otázka zní: mám tuto stěnu napřed zarovnat tenkou vrstvou betonu, než přiložím izolaci, nebo mám izolaci přiložit na stávající povrch, nebo mám ponechat nopovou fólii a před ní teprve izolaci?

Děkuji za rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.