Základy pro bungalov

Reklama
Základy pro bungalov

Prosím o radu, názor či zkušenost. Hodláme stavit přízemí RD - bungalov ze zdiva HELUZ 44 STI.
Problém spatřuju v návrhu základů. Jelikož se náš pozemek nachází pod úrovní přiléhající komunikace, jsme nuceni provést dům o 60 cm než je stávající úroveň terénu.
No a návrh od naší projektantky je, že uděláme betonové pasy o hl. 1000 mm, na to 3 řady ztraceného bednění o v = 600 mm a pak žb. deska o tl. 150 mm.
Viděl jsem již mnoho projektu bungalovů a tak velké (hluboké) základy ještě ne! Někdy jsem se dočetl, že je nutné, aby byly základy min. 500 mm v rostlém terénu a současně v nezámrzné hloubce (cca 900 mm). To by nám podle mě bohatě stačilo. Nebo snad ne?
A ještě jedna věc mě trápí. Naše projektantka nám navrhala základovou desku s dvojitým armováním KARI síť 150/150/6 mm. To mě příjde také předimenzované, neboť jsem u všech ostatních viděl vždy jen jednu vrstvu výztuže!
Není to trochu zbytečné, dělat základy pro bungalov takto rozsáhlé???
Díky za každý názor.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

18 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.