Stavba NED - od základů po střechu?

Reklama
PP Pavel Polansky @pavel.polansky před 15 roky20.06.2009 12:33:00
Stavba NED - od základů po střechu?

Dobrý den,
chystám se stavět NED respektive rád bych dům na který budu moci čerpat dotaci z programu zelená úsporám jako na PD. Náhodně jsem vybral několik "odborníku" a stavebních firem a požádal je o pár informací jako, jak stavět, respektive za kolik by mi postavili dům dodali základovou desku nebo doporučili stavební materiál a technologii stavění. Zatajil jsem, že jsem technik (Ing. i když ne stavař) a tak trochu tomu rozumím nebo mám minimálně představu o problému. Závěr zděšení a u pár lidí až dojem loupeže za bílého dne u dalších min. nekompetentnost. Závěr postavím svépomocí respektive najmu si vlastní UK a dále pomůže rodina + se na stavbu nastěhuji a požádám někoho z známých, aby ,kvůli dotacím, případně vše papírově zastřešil. Aktuálně jsem ve fázi plánování a rozmýšlení co a jak stavět, výsledkem by měla být představa jak má dům vypadat po architektonické stránce (o projekt požádám někoho s známých stavebních Ing.) a hlavně relativně detailní představa jak řešit tu kterou stavební konstrukci a stavební detail. Zkrátka taková příručka pro stavbu. Příručka by se pak mohla publikovat na internetu a sloužit jako průvodce dalším stavebníkům, ale zde již hodně předbíhám.
Proč to sem vůbec píši? Na fóru je řada lidí , kteří problému rozumí a třeba by měli zájem mi pomoci.
Příklad. I když dnes není sklep in vycházím z moudrosti předků a chci podsklepenou stavbu, zatím uvažuji o 13m x 13m sklep + dvě nadzemní podlaží . Pozemek rovina nebo mírný svah běžní až jednoduché stavebně geologické poměry tj. řekněme skalní masív R4 nebo dobře únosné půdy.
1.položka stavby vytvoření stavební jámy pro stavbu 13x13 potřebujeme jámu 14x14 hloubka 3m tj. je třeba vytěžit a odvést 600m3 zeminy.Bagrování. Dotazem u místní velké firmy stojí pronájem T815 UDS214 cca 1000Kč/hod. Podle specifikace má tento stroj výkon 100m3/hod. Při řekněme 20% prostojích vychází náklady 12Kč/m3. Odvoz. T815 s  korbou 11,5m3 náklady 37Kč/km + 110Kč/15min čekání + případně něco za skládkování . V mém případě dopravní vzdálenost 3km (6 tam a zpět) tj. náklady 35Kč/m3 Suma sumárum náklady na vytvoření stavební jámy 28.200Kč.
2. položka základy. Předpokládejme, že budeme stavět s 24PD+25cm EPS. Tzn. potřebujeme základové pásy šířky 35cm, hloubky 40cm pro beton (otázkou je zda má pro podsklepenou stavbu cenu řešit tepelný most na základech a zda přetáhnout EPS až k patě základu a zda použít plnou šírku 25cm ... Zde bych již potřeboval konzultovat ...
Suma sumárum je zde někdo kdo by se případně na této věci chtěl podílet ať již jako stavební odborník, či prostě jen dodáváním informací za kolik se ten který materiál, služba dá pořídit v reálu. Viz. ceníková a reálná cena cihel atd. Pokud máte zájem přispět prosim izvěte se na master.builder at email.cz nebo do tohoto fora. Předem děkuji Karel

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

107 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.