Vyhledávání
Naše další weby
V celém domě máme elektrické PD Devi s instalovanými termostaty Devireg 550. Když jsem se ale včera začetl do návodu k tomuto regulátoru a porovnal ho s „hloupějším“ a také levnějším 535 (rozdíl cca 600 Kč/kus), jsem poněkud na rozpacích. Jako jediná výhoda modelu 550 se uvádí jeho inteligence, kdy nespíná podle nastaveného času, ale již předem, aby k požadovanému času bylo dosaženo požadované teploty, ale jinak dle mého fatálně selhává. Porovnejme vlastnosti .
Ukazatel aktuální teploty: 535 – ano, zároveň s termostatem tedy může celoročně sloužit jako pokojový teploměr, 550 – ne, neexistuje způsob jak odečíst aktuální měřenou teplotu vzduchu, na displeji trvale svítí pouze požadovaná(!) teplota místnosti
Ukazatel teploty podlahového čidla: 535 – ano, pouhým stiskem tlačítka lze zobrazit aktuálně měřenou teplotu v podlaze, 550 – ne.
Požadovaná trvalá teplota podlahy: 535 – ano, např. pro koupelnu lze nastavit, že teplota podlahy nesmí klesnout pod určitou teplotu a termostat trvale temperuje nezávisle na teplotě vzduchu. 550 - ne
Indikace sepnutého příkonu: 535 – ano, dioda svítí červeně, když je okruh sepnutý, zeleně, pokud je vynuto, 550 – ne, na displeji je pouze indikátor, že aktuální teplota (ale nevíme jaká) je nižší než teplota požadovaná, toto však neinformuje o tom, zda je okruh sepnutý
Přesnost nastavení časovače: 535 - 15 minut, 550 - půl hodiny
Dětská pojistka: 535 – ano, vše blokováno, 550 – ne, stačí otočit kolečkem a přenastavit teplotu(a dítě si rádo zatočí)
Instalace v koupelně: 535 – ano (krytí IP31), 550 – ne (krytí IP30), což ale nic nemění na faktu, že nám ho dali i do koupelny. 550 má shora mřížku, takže ochrana proti stékající vodě (kondenzát na obkladech) žádná
vlastní příkon: 535 – 0,3W, 550 – 0,5W a krabička sama docela fest hřeje – což mě přivádí k pochybnostem o přesnosti odečtu pokojové teploty čidlem uvnitř krabičky.
Má někdo praktické zkušenosti ať již s jedním nebo druhým typem? Díky moc.
1 odpověď
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení