Specificky problem kombinovaneho podlahoveho kurenia

MP Marek Pesko @marek.pesko před 15 roky29.06.2009 09:40:00
Specificky problem kombinovaneho podlahoveho kurenia

Zdravim, potreboval by som prosim radu
idem zobytnit podkrovie a rekonstruovat 90r dom v pamiatkovo chranenej oblasti (mur-45cm palena tehla, nemozno zateplit z dovodu nesuhlasu pamiatkarov). Architekt s projektanom kurenia mi zrobili projekt kde v podkroví su vsade radiatory okrem kuchyne (tu je priamo podlahovka) a kupelky kde je radiator pod stresnym oknom a spiatocka vedena do podlahovky. Na prizemi su vsade radiarory a do siatocky podlahovka. Moja dilema je ci to je dobre riesenie, zda sa mi to predrazene radiatory aj podlahovka....Ale mozno ze to musi tak byt z toho hladiska ze dom nemoze byt zatepleny na prizemi a tympadom su vacsie tepelne straty, cize podlahovka by nestihala...no rerozumiem sa do toho...Tep. strata podla projektu domu je po rekonstrukcii vypocitana na 20 kw, kotol teplovodny Viessman Vitopend 100- 24 kW, teplotny spad 80/60. Moja otazka:
na spiatocke z radiatorov do podlahovky je naprojektovany vsade stvorcestny ventil HERZ 3000 BYPASS....pozna niekto ako funguje tento ventil??? co robi vlastne ten BYPASS ? mozem odstavit radiatory napr. v prechodnom obdobi a kurit len podlahovkou?Aka teplota mi pojde do podlahovky? ako sa to bude vlastne regulovat? Teplotny spad 80/60 sa mi vidi strasne vela na podlahovku...Ak niekto vie serioznu odpoved budem vdacny

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.