Jak na rovnou střechu s vysokým zatížením?

AP Aleš Plecer @ales.plecer před 15 roky08.07.2009 20:59:00
Jak na rovnou střechu s vysokým zatížením?

Dobrý den.
Prosím o rady a řešení se skladbou střechy. Budu realizovat zelenou sedlovou střechu se sklonem 2 stupně. Tedy skoro rovnou. Půdorys je 14,5x12m.. Přesah bude 1,3m na každou stranu. Hledám co nejlevnější řešení s velkou únosností (zelená střecha kolektory+FV panely) a co nenižší celkovou výškou. Nechci realizovat ani železobetonový monolit, ani jakékoliv obdoby miako stropů. Poptal jsem u třech firem lisované vazníky, ale cena byla okolo 250 tis. Kč a výška cca 75-100cm. U vazníků se holt velká únosnost a nízký vazník vylučuje.
Nejraději bych realizoval strop z profilů I, které mě vyjdou na polovinu sbíjených vazníků při menší výšce a několikanásobné únosnosti.
Narazil jsem ale na problém jak se vyhnout tepelným mostům a celé to zaizolovat. Přiložil jsem 2 nákresy, jak by to asi bylo možné to realizovat.
Vždy budou v ose delší strany 2 sloupy podpírat středový profil I (průvlak)

1. První realizace počítá s uložením dřevěných trámů (25x30cm) na věnec delších stran zdí a na středový podpírací profil I. A na ně příčně traverzy. Traverzy by končily v úrovni zdi a přesah by byl realizován přišroubovaným dřeveným trámem. Izolace by se realizovala směrem od traverz do interiéru cca 40-50cm. Fasádní EPS by byl přetažen až přes trám mezi traverzy. (asi nejlevnější varianta s vyšší stavební výškou a nevyužitým prostorem mezi traverzami)

2. Druhá realizace by byla uložit traverzy přímo na věnec a středový průvlak a na ně podélně připevnit krokve cca 7x25cm a na ně laťování a střechu. Zde by se izolovalo v celé výšce traverz i krokví.Zde bude větší spotřeby dřeva, ale zase se dají použít nižší traverzy vzhledem k posílení o krokve. (asi dražší varianta).

Otázek je několik:
Varianta 1- Bylo by možné zaizolovat prostor mezi traverzami s ohledem na tepelný most traverz a srážení vlhkosti. Pomohlo by třeba opěnování ze všech stran a vyplnění vatou? Je nějaká jiná (lepší) možnost odizolování traverz od nosných zdí kromě dřeva?

Varianta 2 -Jak se budou chovat železné profily ve skladbě č.2 z hlediska kondenzace vlhkosti?

Napadá někoho nějaká třetí ještě lepší varianta levné vysocenosné střechy?

Děkuji za rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

30 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.