Zpetna Klapka

DK daniel kovar @daniel.kovar před 15 roky12.07.2009 20:06:00
Zpetna Klapka

Dobry den,
koupil jsem starsi dum, ktery jsem zrekonstruoval, vcetne sklepu. Pri techto povodnich se kanalem, wc a sprchou ve sklepe natlacila z ulice voda. To, ze voda sla i pres wc znaci, ze hladina ve sklepe by dosahla ca 0.75m, pokud bych to vcas neucpal. Situace je takova:
Jsme nejnize v obci. Hlavni kanalizace ma prumer pouze 0.5 a nase pripojka ma ca 10m a je to 0,2m stara kamenina ca 2m pod urovni ulice Napojuje se do radu v jeho spodni casti -/dle dobovych info/, nebot pri tehdejsi stavbe ca 1980, nevedeli, kde presne je rad. Spad je tedy minimalni. Situaci jsem resil pri rekonstrukci tak, ze jsem ca 7m od dobu na castecne odkrytou kameninu nechal vytvorit novou sachtici a vsechny domaci destove a splqaskove vody svedl do teto sachtice ca 1,5m nad kameninu. Touto tedy proteka pouze koupelna ve sklepe a 1sklepni kanal.
Pri soucasne povodni tryskala voda z kanalu v ulici ca 0,3m nad ulici.
Otazky: staci kdyz do "nepouzivane" kameniny studnicni penou vlozim Zpetnou klapku s 0,5m dlouhou rourou? -zhora na ni bude neustale padat vse z domu.
Je nutna precerpavaci jimka? to bYch musel jit jeste u kameniny kolik do zeme?
Uvadite, ze cisteni je nutne casto. to znamena treba 1x rocne?
Koupelnu ve sklepe se mi rusdit nechce.
dekuji za pripadne informace.
daniel kovar

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.