Územní plán a FVE

Rubriky:

Územní plán a FVE

Mám dotaz na někoho, kdo se setkal s problematikou FVE v souvislosti s územním plánem. Nejdříve ale úvod do problému. Mám nadbytečný pozemek u domu a soused taky. Chtěli bychom to prodat ale problém je, že obec tam má uzemní plán, že tam budou stát domy resp. už měly ale není peněz (u obce) na vykoupení a není peněz na zasíťování energetickými sítěmi, co se již slibovalo. Jeden developer ( i sestavil smlouvy)to měl v úmyslu vykoupit ale přišla krize. Teď se naskytl kupec a ten má v úmyslu to vykoupit a instalovat tam fotovoltaické panely a tedy položil otázku (nám) zda mu to bude povoleno to instalování FVE. Prý by se nejednalo o nějakou velkou stavební činnost, maximálně nějaké patky. Otázka se tedy redukuje na to zda když tam obec má územní plán aby tam někdy stály domy (ale nemá ani vindru aby to vykoupila nebo zasíťovala nebo jinak tomu napomohla) se tam bez problémů můžou instalovat fotovoltaické panely. Jedná se o extravilán vedený jako zemědělská půda ale v podstatě je to méně cenná louka. Jsem vděčen za jakýkoliv poznatek z této problematiky.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.