Vyhledávání
Naše další weby
Dobrý den, studuji možnosti využít solární ohřev i k přitápění RD. Podlahová plocha cca 180m2 a bude zatepleno na ztrátu 70kW/m2. Mám kondenzační kotel cca24kw s průtokovým ohřívačem TUP, zásobník 50l. S ohřevem TUV problém nebude ale s přitápěním tuším zradu. Všechny nabídky mám s přítápěním vratné vody což u kondenzačního kotle není to pravé ořechové. Existuje někde nějaké doporučené schema s regulací? Rád bych systém nejprve prozkoumal než do něčeho půjdu. Instinkt radí:
ohřev TUV (návratnost malá..) s přitápěním (návratnost lepší) s kondenzačním kotlem (regulace a směšování obtížná)....díky za nakopnutí správným směrem
Já výměnou Gasexu za kondenzační kotel šetřím kolem 17%. Více viz na vláknu…
před 15 roky
nemám sice destilu, ale 30 let starého Gasexa, bezvadně funguje, ale ta spotřeba. Uvažuji o koupi kondenzačního kotle,…
před 15 roky
Budu instalovat rekuperační jednotku a tak mě napadla alternativa využít teplo k dohřevu vzduchu za rekuperační…
před 15 roky
6 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení