Zanesená přípojka vodyPři výměně ventilu na vodovodní stoupačce musel být uzavřen hlavní přívod vody do domu (za vodoměrem). Po opětovném otevření přívodu vody je velmi malý tlak, který se po čase (není-li žádný odběr) vyrovná na normáních 6, 5 atm(?) - Mám na potrubí namontovaný manometr, u kterého ovšem není uvedeno, v jakých jednotkách měří.
Přivolaný instalatér po dohodě s PVK odplomboval vodoměr a vyčistil jej (byly v něm kusy kořenů). Po opětovném namontování vodoměru se ovšem situace nezlepšila přípojka je zanesená zřejmě buď v uzávěru (ventil 1') nebo v přechodu z potrubí 2' na 1' před vodoměrem (tj. směrem k uličnímu řadu) .
PVK na mou žádost přijely zastavit kohout na přípojce u odbočky z vodovodního řadu (je to na druhé straně ulice v chodníku), při čemž zjistily, že při asfaltování chodníku asfaltéři tento uzávěr prostě zrušili... Oznámili mi, že do 10 dnů přijdou uzávěr vykopat a zprovoznit. Za každý výjezd si ovšem účtují 763,- Kč.
Dále mi nebyli schopni říci, kdo to všechno vlastně bude platit - jeden pracovník říkal, že všechno (tj. i obnovení uzávěru u řadu) budu hradit já, operátor havarijní služby , že budu platit pouze 3 výjezdy a 763,- Kč a pročištění mého připojovacího potrubí od řadu k vodoměru, další pracovník, že přípojka pod ulicí je PVK a moje je jen část pod chodníkem...
Zajímalo by mne: a) jak je to tedy s placením takového případu
b) proč bych vůbec měů něco platit, když evidentně přívodní potrubí je zanesené kořeny atd. z uličního vodovodního řadu.
Děkuji