Vzduchotěsnost

Reklama
JV Jiří Vondrouš @jiri.vondrous853 před 15 roky23.07.2009 21:18:00
Vzduchotěsnost

Dobrý den, mám problém se vzduchotěsností. Pod oknem v kuchyni cca 15cm ,tj. v posledním řádku cihel pod oknem, zůstala díra po zednickém háčku, který držel prkno na vyrovnávací beton pod parapet. Jelikož je díra schována dřezovou skříňkou tak tam nějak zůstala opomenuta. Může být hluboká cca 7cm (odhad). A touto dírou mi fouká, teda jen za větru. Myslel jsem, že je chyba ve venkovním parapetu a pod ním fouká dovnitř do cihel. Takže jsem parapet "urval", vše pod ním znásilnil, udělal takovou kapsu mezi vnějším zateplením a oknem do hloubky cca 8cm. Do té kapsy jsem nalepil do pěny 2+5cm EPS. Minimální spáry, vše zapěněno. EPS z části kryje podkladový profil okna, spoj zatěsněn butylenem. Parapet nalepen na pěnu, kraje (krytky) ještě do silikonu, taktéž mezi krytkou a fasádou silikon. Opravdu jsem z toho měl dobrý pocit, ale dnes se tu přehnala vichřice a problém nezmizel. Kudy to může být? Z díry bylo cítit intenzitu foukání podle intenzity větru. Ale déšť cítit nebyl. Zkusil jsem ještě venku kolem okna hojně pokuřovat, ale uvnitř kouř cítit nebyl. Jsem vážně nešťastný. Jak to lokalizovat??? Zkusit něco do té díry zevnitř foukat? Nebo počkat na zimu a zkusit termokameru? Jsem z toho opravdu smutný...
Dům je z 36,5 P+D-omítka-celoplošně lepený EPS 10cm-lepidlo+perlinka-lepidlo-akrylátová fasáda. Fasádní EPS v úrovni vodorovné hydroizolace přechází na 8cm zateplení základů - spoj vypěněn-max.3-5mm.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

38 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.