Vetranie a kúrenie v pasívnom domeDobry den,
bolo tu toho vela napísaného ohladne kúrenia a vetrania. Vždy sa najmä rozprúdila debata či spojiť kúrenie s vetraním alebo mať dva oddelené systémy.
Problém je, že aj po prečítaní vačšiny tém so stratený ak ide o pasívny dom, kde je teda predpoklad do 15KW/m2 ročne.
Osobne by som dal asi prednosť možnosti regulovať teplotu v každej izbe zvlášť na druhej strane mať v pasívnom dome iné kúrenie ako vzduchom spojené s rekuperáciou, teda ďalším systémom mi príde drahé, keďže sa až tak často používať nebude.
Nedalo by sa niečo jednoducho skombinovať? Napadlo ma čo tak dať rekuperáciu a kúrenie napr. VP18 K WT a do izieb kde by som chcel znížiť teplotu by som dal aj lokálnu rekuperáciu napr. od Regulus. A teplotu by som reguloval tým že v spálni by som napr. priškritil výduch z kúrenia a aby bolo zachované vetranie otvoril by som lokálny rekuperátor.
Mohlo by to fungovať alebo je to podľa Vás blbosť.
Opäť zdôraznújem že má ísť o pasívny dom. Alebo máte návrh na nejaký lepší sytém ako dosiahnuť regulovatelnosť a vetranie a dobrú cenu :) (to by tu asi neboli tie diskusie)