Rekonstrukce domku+vytápění

MM mirekmensik mirekmensik @mirekmensik.mirekmensik před 15 roky28.07.2009 15:03:00
Rekonstrukce domku+vytápění

Dobrý den, dělám na rekonstrukci staršího rodinného domku (přízemí). Rád bych se zeptal/prodiskutoval mou zamýšlenou přestavbu a nechal si poradit, popř. vychytat záležitosti kolem. Takže, podlahová plocha cca 125m2 - tepelné ztráty nejsou spočítány díky velkým únikům tepla (špatná okna, díry ve zdech apod). Počítám okna s k=1.1 minimálně, dále chci podlahové topení(izolace zespodu polystyrén min. 10cm)-tepelné čerpadlo země-voda (had na zahradě), a k tomu krbovou vložku(je víceméně ideálně uprostřed obývaných prostor). Původně měla být samotná, nyní přemýšlím zda ji také napojit na podlahu k vytápění-k tomu bude akumulačka na cca 2 kubíky, která bude v případě nedostatečného výkonu "podporována" plynovým kotlem. Výkonově nejsem rozhodnutý ani pro t.č. a ani pro krb. vložku. Jde mi spíše zda tento systém ano či ne, původně jsem přemýšlel o solárních panelech,ale to bude spíše řešeno dodatečně až bude více financí. Zatím mi vychází nejlépe tato sestava, nicméně po přečtení diskuze a některých příspěvků váhám, zda má cenu vložku na vytápění zapojit či ne. Tak prosím poraďte, předem děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

14 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.