Rekonstrukce domku+vytápěníDobrý den, dělám na rekonstrukci staršího rodinného domku (přízemí). Rád bych se zeptal/prodiskutoval mou zamýšlenou přestavbu a nechal si poradit, popř. vychytat záležitosti kolem. Takže, podlahová plocha cca 125m2 - tepelné ztráty nejsou spočítány díky velkým únikům tepla (špatná okna, díry ve zdech apod). Počítám okna s k=1.1 minimálně, dále chci podlahové topení(izolace zespodu polystyrén min. 10cm)-tepelné čerpadlo země-voda (had na zahradě), a k tomu krbovou vložku(je víceméně ideálně uprostřed obývaných prostor). Původně měla být samotná, nyní přemýšlím zda ji také napojit na podlahu k vytápění-k tomu bude akumulačka na cca 2 kubíky, která bude v případě nedostatečného výkonu "podporována" plynovým kotlem. Výkonově nejsem rozhodnutý ani pro t.č. a ani pro krb. vložku. Jde mi spíše zda tento systém ano či ne, původně jsem přemýšlel o solárních panelech,ale to bude spíše řešeno dodatečně až bude více financí. Zatím mi vychází nejlépe tato sestava, nicméně po přečtení diskuze a některých příspěvků váhám, zda má cenu vložku na vytápění zapojit či ne. Tak prosím poraďte, předem děkuji.