krbová kamna s výměníkem - jištění proti přehřátí

Martin Štěpánek @martin.stepanek před 15 roky28.07.2009 15:16:00
krbová kamna s výměníkem - jištění proti přehřátí

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat na zkušenosti s krbovými kamny s vodním výměníkem a jeho napojením na otopnou soustavu. V tomto případě se mi jedná zejména o zabezpečení proti přehřátí. Dočetl jsem se o možnostech připojení rezervního zdroje (čerpadlo), možnosti zapojení vychlazovací smyčky apod. Ve všech případech jde většinou o katalogové informace, ale o praktických zkušenostech a hlavně funkčnosti těchto druhí zajištění jsem moc informací nesehnal. Známí mi popisovali dva případy popraskaného potrubí u krbových kamen právě v důsledku přehřátí systému. V obou případech bylo jištění proti přehřátí zajištěno prý pomocí záložního zdroje a expanzní nádoby(obé pravědpodobně nezafungovalo jak mělo). Čistě prakticky mi přijde možnost vytápění pomocí krbových kamen s teplovodním výměníkem jako velice vhodná alternativa k již zavedenému plynovému vytápění. Určitá nejistota však zůstává právě u zajištění celého systému proti přehřátí. Ocením jakoukoli zkušenost nebo radu s vytápěním krbovými kamny s výměníkem.
Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.