Dobrý den,
řeším problém podlahového topení a potřeboval bych znát názor na moje řešení. Skladba podlahy je následující:
1) podkladní beton
2) IPA
3) 5 cm polystyrenu
4) 7 cm betonu
5) suchý systém podlahového topení (3 cm polystyren, 1 mm hliníkový plech pro rozvedení tepla z topného hada)
6) 1 mm pozinkovaný plech přišroubovaný vruty do rozvodných hliníkových plechů
7) celoplošně lepené dlaždice a parkety - asi na nějaký pružný polyuretan
Problém je v tom, že první čtyři vrstvy už jsou hotové od dodavatele domu a nelze je nijak měnit. Zároveň jsem omezen maximální konstrukční výškou podlahy 5 cm (max. 5,5 cm). Suchý systém podlahového topení se skládá z obdélníkových modulů 1x0,5 m a standardně by se na ně daly křížem dvě vrstvy sádrovláknitých desek. Na ně však nemám místo, tak jsem si říkal, že bych je nahradil jedno- nebo dvoumilimetrovým pozinkovaným plechem (možná by ani nemusel být pozink? Otázkou je koroze), který by svojí pevností mohl nahradit roznášecí efekt suché podlahy. Teplotní roztažnost železa mi při uvažovaném teplotním rozdílu 30 C (v praxi bude sotva 10 až 15 C) vychází 0,36 mm na metr délky, u hliníku víceméně dvojnásob. Myslím si, že to není moc a že by to nemuselo dělat problémy, ale nejsem si jistý. Konstrukce by mi jinak vyhovovala rychlým náběhem teploty (ohřátý plech 1 cm pod povrchem podlahy) a tím lepší regulovatelností.
Napadá Vás prosím někoho nějaké kritické místo? S dilatační spárou mezi pozinkovanými plechy počítám si 3 mm.
Děkuji
S pozdravem
Jan Valík
Dobrý večer. Nechci, aby to vyznělo jako hra na kočku a myš. Mohl bych vyvracet Vaše argumenty jeden za druhým a…
před 15 roky
Dobrý večer, nerozumím Vašemu náhledu - já jen hledám nejrozumnější řešení. Varianta, o které píšete, mne napadla…
před 15 roky
Dobrý večer. Vy trpíte utkvělou představou, že musíte Váš problém vyřešit tak, jak jste si to naplánoval a hledáte…
před 15 roky
5 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení