Suchý systém podlahového topení - roznášecí vrstva

JV Jan Valík @jan.valik před 15 roky03.08.2009 10:31:00
Suchý systém podlahového topení - roznášecí vrstva

Dobrý den,
řeším problém podlahového topení a potřeboval bych znát názor na moje řešení. Skladba podlahy je následující:
1) podkladní beton
2) IPA
3) 5 cm polystyrenu
4) 7 cm betonu
5) suchý systém podlahového topení (3 cm polystyren, 1 mm hliníkový plech pro rozvedení tepla z topného hada)
6) 1 mm pozinkovaný plech přišroubovaný vruty do rozvodných hliníkových plechů
7) celoplošně lepené dlaždice a parkety - asi na nějaký pružný polyuretan

Problém je v tom, že první čtyři vrstvy už jsou hotové od dodavatele domu a nelze je nijak měnit. Zároveň jsem omezen maximální konstrukční výškou podlahy 5 cm (max. 5,5 cm). Suchý systém podlahového topení se skládá z obdélníkových modulů 1x0,5 m a standardně by se na ně daly křížem dvě vrstvy sádrovláknitých desek. Na ně však nemám místo, tak jsem si říkal, že bych je nahradil jedno- nebo dvoumilimetrovým pozinkovaným plechem (možná by ani nemusel být pozink? Otázkou je koroze), který by svojí pevností mohl nahradit roznášecí efekt suché podlahy. Teplotní roztažnost železa mi při uvažovaném teplotním rozdílu 30 C (v praxi bude sotva 10 až 15 C) vychází 0,36 mm na metr délky, u hliníku víceméně dvojnásob. Myslím si, že to není moc a že by to nemuselo dělat problémy, ale nejsem si jistý. Konstrukce by mi jinak vyhovovala rychlým náběhem teploty (ohřátý plech 1 cm pod povrchem podlahy) a tím lepší regulovatelností.

Napadá Vás prosím někoho nějaké kritické místo? S dilatační spárou mezi pozinkovanými plechy počítám si 3 mm.

Děkuji

S pozdravem
Jan Valík

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.