EPS s mezírkou???

Reklama
TH Tomáš Hrdlička @tomas.hrdlicka838 před 15 roky04.08.2009 20:11:00
EPS s mezírkou???

Zdravím, všechny stavaře, kutily a odborníky a žádám o radu. Dnes jsem byl na navštěvě u známého který loni zateplil dum /cihla 450 / použil 80 mm EPS( dle mého názoru málo- respektive i podle normy, ale to není důležité) . Nemá vzdělání stavaře, ale zabívá se topením a instalacemi, často jezdí po stavbách a proto vše co dělal, si nechal poradit od zedníků, stavařů atd...přesto... Tvrdi že na desku z EPS se má dáva cca 5 kopců lepidla (proti tomu nemam výhrady) a na stěnu lepit tak, aby mezi původní stěnou a tepelněizolačním pláštěm vznikla malá mezírka- řádově 5 mm , která je u vrchu fasády vyvedena do mřížek.. Popravdě koukal jsem na něj jak vyvoraná myš!! Nikdy jsem o tom neslyšel... je to jak provětrávaná mezera, ale trochu obrácená.. když jsme se ptal na důvod, řekl že když by se desky přilepely bez mezery tak by polystyren shnil.. druhý šok dne.. slyšel jsem o ztácení se polystyrenu ve starších skladbách ale tohle..? chtěl bych znát váš názor..! protože jsem otom nikdy neslyšel....:-/ jsem zastánce provětrávaných fasad na starší domy (koneckonců je to taková pojistka proti působení vlhkosti ) ale tohle...?????? Pokud jste se stím někdo setkal napište.. rád se přiučím!!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.