TZB-info - Prostup tepla vícevrstvou…
Výpočet Prostup tepla vícevrstvou neprůsvitnou konstrukcí umožňuje určit tepelný odpor a součinitel prostupu tepla konstrukce dle platných norem a výsledek porovnat s požadavky aktuální ČSN 73…
Zdravim vsetkych. Pripravujem si projekt domu a zaroven sa rozhodujem z coho stavat... Ako hladam tak hladam, neviem nikde na nete najst jednoduchy program/algoritmus, ktory by mi pomohol vypocitat usporu tepla pri zatepleni. Napr.: poznam obytnu plochu xy m2, obvodove steny xy m2, okna xy m2, podlaha/strop xy m2, zaroven poznam tepelny odpor (R) obvodovych stien, okien, podlahy a aj stropu. Kolko plynu/energie/korun usetrim, ked napriklad zateplenim zvysim tepelny odpor stropu (alebo stien,...) o 1 m2.K/W? Nie som z odboru, preto by mi nejaky kalkulator alebo aspon navod ako na to velmi pomohol... Vopred dakujem.
Aky vam vysiel vysledok? Vypocet je robeny pre Prahu. Normalna vykurovacia sezona je tam 3125 ˚C.den . V horach to…
před 15 roky
Nechci vám kazit radost, ale teď mám náklady na vytápění ještě větší. Při 5kW ztrátě nemůže být spotřeba tepla 40GJ.
před 15 roky
Dakujem ze ste ma upozornil na chybu. Opravil som niekolko vzorcov a doplnil vypocet skutocnej navratnosti…
před 15 roky
15 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení