Dobrý deň majstri,
cca pred 3mesiacmi nám dokončili prestavbu kúpeľne,ktorá po 20rokoch konečne nadobudla novú,modernú tvár...Naša radosť pretrvávala do doby,pokiaľ sme nepoužili prvý krát vaňu za účelom osviežujúcej sprchy...Celý problém spočiva v tom,že za cca 5minútovú sprchu,má človek vo vani vodu po členky a to samozrejme s ,,otvoreným sifónom,,...Ako som sa neskor dozvedel,páni majstri najprv osadili vaňu /ktorá je nižsia než povodná,originálna,osadená v bytoch/ a až potom zbadal,ze ,,sifón-odtok,, vane je NIŽŠIE než ,,odtok-kanalizácia,,...Ako núdzové a v jeho prípade jediné riešenie /ak nechcel vyberať vaňu,búrať obkladačky atd atd.../ bolo spojiť tieto 2odtoky pomocou ohybnej hadice alá husí krk...Ako som zisťoval ďalšie informácie,tak voda z vane odteká cez trubku smerom dole výborným spádom,až pokiaľ nenatrafí na ,,stúpanie,, a samozrejme sa rýchlosť odtoku minimalizuje skoro na nulu.Ja,ako úplný laik do tohto som už logicky na to prišiel /na čo on nie/,že voda hore kopcom netečie...Nakoľko finančná a možno ,,ľudská,, situácia nepustí,nechceli by sme po 2mesiacoch opat rozbiť novú kúpeľnu a sťažovanie je už zbytočné...Nakreslil som smiešnu ,,schému,, aby ste si vedeli približne predstaviť ten odtok,ale nakresliť husí krk som nevedel,takže som dal obyčajný čiarky :) Toľko k mojmu umeleckému nadaniu.Touto cestou by som sa Vás chcel spýtať,či existuje nejake riešenie,ako tú vodu,pomocou niečoho /dodatočných zariadení,modernej techniky....../ pretlačiť cez to stúpanie smerom hore?Nesmejte sa mi,ale už mi v hlave napadla nejaká ,,vrtulka,, ktorú by hnal spád vody v rovnej časti a ona by potom pomáhala aj prekonať to stúpanie :) Človek zo zúfalstva vymýšla kadečo...
Ďakujem Vám vopred za Vaše nápady a pomoc
S pozdravom
Dobrý večer. Tak, jak to máte nakresleno, by to fungovalo. Pro jakékoliv řešení, je nutno si uvědomit, že jedině…
před 15 roky
Dobrý den, pokud by s koupenou sousedila kuchyně, "přes zeď", tak by jste mohl sekání provést, popř.…
před 15 roky
Dakujem Vám za odpovede!Bohužiaľ byt je na siedmon poschodí,t.j. najvyššie poschodie.Ako vidím,tak všetky riešenia…
před 15 roky
9 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení