Vytápění elektřinou - byt 65m2

Reklama
Vytápění elektřinou - byt 65m2

Dobrý den, zvažujeme koupi bytu na Praze západ, kde není dostupný plyn. Vytápění bytu 3+kk je developerem řešeno přímotopnými konvektory, přebudování na elektrokotel je možné, ale s investicí 90.000,- Byt je umístěn ve třetím patře čtyřpatrové novostavby, stěny z cihel, přepážky mezi pokoji ze sádrokartonu. Dům spadá do kategie C.
Přečetla jsem tu snad všechny diskuze a obecně jsem se dozvěděla, že:
1) je to drahé, ale v dnešní době v podstatě srovnatelné s plynem, zvlášť, když se sazba uplatní i na ostatní spotřebiče
2) teplo od přímotopů není moc příjemné, neakumuluje se, ale na druhou stranu je dobře regulovatelné a rychlé
3) elektrokotel s radiátory má snad lepší tepelnou pohodu, ale vychládá také poměrně rychle

Zatím jsem ve fázi, že bychom zkusili přímotopy a pokud to nebudou zvládat vytopit (hlavní pokoj 26 m2 a pracovna 13 m2 na 21 stupňů, ložnici 8 m2 na 18 stupňů), investovali bychom do tepelného čerpadla vzduch - vzduch, se kterým bychom přitápěli. Jen nevíme, jestli se dá na sazbu D45d k přímotopům přidat i TČ.

Poradíte?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.