Přístup k čištění komínu

Rubriky:

Reklama
Přístup k čištění komínu

Potřeboval bych poradit, jak vyřešit přístup pro čištění komína. Díky nízké výšce stavby mi výška nadstřešní části vychází na 2m. Dělat čistící otvor na půdě se mi nechce. Jednak je to celodřevěná stavba, takže by byl problém s udržením bezp. předpisů, ale hlavně, půda je tak nízká, že tam musíte po kolenou, takže čištění by byl masochistický zážitek. Stavět lávku na střeše také nehodlám. Už takhle bude chata připomínat jednohubku. Napadají mě jen dvě řešení. Buď komín opatřit vnějšími stupačkami, ale netuším, jestli je to přípustné. Druhá možnost je, čistící otvor vynechat s tím, že od spodního otvoru po hlavu komína je to právě 6m, což je největší přípustná vzdálenost od čistícího otvoru na půdě.
Jedná se o komín "vlastní konstrukce": 200mm keramické vložky, izolace, zdivo ze šamotových cihel 50x50 cm. Po střechou bude krakorcová deska, na ní opět zdivo ze šamotek cca 63x63 cm, výšky 2m. Sloužit bude krbu s vložkou. Střecha je nízká sedlová, krytina vlnitý eternit, takže pro osoby střední tonáže pochozí. Děkuji za jakýkoliv námět.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.