Realizace podlahovky

Rubriky:

LT ladislav Toman @ladislav.toman před 15 roky22.08.2009 10:22:00
Realizace podlahovky

Dobrý den,plánuji v RD(bungalov,z ytongu lambda 375 +10cm vata) mít po celé ploše podlahové topení. V každé obytné mísstnosti(všechny orientovány na jih) budou balkonovky na terasu. Mám pár otázek:
1)dát podlahovku ve všech místnostech do max.plochy nebo,kde bych počítal nábytek,vestavěné skříně, kuch.linku, tak pod ně nedávat?
2)Jaký průměrný výkon podlahovky mám brát..50-70W/m2?
3)když mi vyjde,že podlahovka nepokryje 100% ztrát místností(když počítám s tím,že bych ji nedával pod nábytek apod) a chybí mi pro místnosti dotopit např. 100-max.550W...jakým nejvhodnjším(nejefektivnějším) způsobem bych dohřál(druhými okruhy pro vodu s radiátory nebo konvektory nebo již jen el.přímotopy nebo jiným způsobem-rekuperací s dotápěním)???
Zdroj plánuji zatím dřevokotel+akumulačku+ev.solárka..a zvažuji právě i rekuperaci,ale tu co mi zatím nabízí neví,zda by zvládla dotopit(s dohříváním vzduchu přes výměník) rozdíl ztrát...celý dům má cca 8,6kW a podlahovka(když ji tedy nepočítám pod nábytek) by mohla dát tak 6,5kW...tudíž rozdíl by byl cca 2-2,5kW.
Děkuji všem za odpovědi.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.