Realizace podlahovkyDobrý den,plánuji v RD(bungalov,z ytongu lambda 375 +10cm vata) mít po celé ploše podlahové topení. V každé obytné mísstnosti(všechny orientovány na jih) budou balkonovky na terasu. Mám pár otázek:
1)dát podlahovku ve všech místnostech do max.plochy nebo,kde bych počítal nábytek,vestavěné skříně, kuch.linku, tak pod ně nedávat?
2)Jaký průměrný výkon podlahovky mám brát..50-70W/m2?
3)když mi vyjde,že podlahovka nepokryje 100% ztrát místností(když počítám s tím,že bych ji nedával pod nábytek apod) a chybí mi pro místnosti dotopit např. 100-max.550W...jakým nejvhodnjším(nejefektivnějším) způsobem bych dohřál(druhými okruhy pro vodu s radiátory nebo konvektory nebo již jen el.přímotopy nebo jiným způsobem-rekuperací s dotápěním)???
Zdroj plánuji zatím dřevokotel+akumulačku+ev.solárka..a zvažuji právě i rekuperaci,ale tu co mi zatím nabízí neví,zda by zvládla dotopit(s dohříváním vzduchu přes výměník) rozdíl ztrát...celý dům má cca 8,6kW a podlahovka(když ji tedy nepočítám pod nábytek) by mohla dát tak 6,5kW...tudíž rozdíl by byl cca 2-2,5kW.
Děkuji všem za odpovědi.