Plíseň a praskliny na zdiDobrý den,
mám dotazy v podstatě dva najednou.
První je ohledně plísně v rodinném baráku. Jde mi o to, že v současné době se chystám na rekonstrukci pokoje a tak se chci zeptat, jak mám postupovat, abych se plísně co nejvíce zbavil a do budoucna s ní úspěšně zápasil. Plíseň je takto v podkroví, barák je nezateplený ze škvárobetonových tvárnic. Plíseň je tam již letitá, moc se zde nevětralo. Chci se tedy zeptat. Měl bych nějakou vrstvu (menší, větší) omítky sundat dolu a znovu třeba omítnout (naštukovat), nebo jenom omýt plíseň třeba Savem ??? A poté vymalovat ???
Druhý dotaz se týká prasklin, které vznikají v napojení zdiva ve štítu a desek, které jsou použity jako podbití střechy a tvoří podkroví.Bohužel nevím, jaké desky to jsou :-( Řekl bych, že se jedná o nějaké dřevotřísky. Chci se zeptat, jak tyto trhliny alespoň trochu vyspravit. V menším měřítku se tvoří i mezi vlastními deskami na stropě, ale to mi tak nevadí, nejsou tak zřetelné. Ale trhliny mezi štítem a deskami jsou už větší a tak bych je chtěl opravit. Má cenu třeba pásek perlinky ve dvou vrstvách ??? A znovu to omítnout ???
Děkuji Vám za odpovědi.
Petr Strejček