Domnácí vodárna či ponorné čerpadlo?????

MH Michal Hnilička @michal.hnilicka před 15 roky31.08.2009 15:33:00
Domnácí vodárna či ponorné čerpadlo?????

Dobrý den, chtěl bych se na Vás obrátit s prosbou o Vaše zkušenosti.
Řeším nyní problém ohledně dodávky vody do objektu RD. Mám za domem kopanou studnu vzdálenou cca 8 m s vydtným zdrojem vody. Chtěl bych tuto vodu využívat na zalévání zahrady a současně i jako užitkovou v RD. Potud je mi vše jasné. Nyní mám však dilema, jestli mám vodu dopravovat domácí vodárnou, tedy samonásavacím čerpadlem, nebo ponorným čerpadlem umístěným ve studni, které bych doplnil o tlak.nádobu cca 50 l z důvodu kolísání tlaků. Někdo mi tvrdí že je lepší domácí vodárna, jiní zase že ponorné čerpadlo a někteří mi doporučují u ponorného čerpadla neinstalovat nádobu. Prosím Vás o radu, který z těchto systémů bude mít delší životnost, případně jaké úskalí a problémy by mimohly nastatpři používání jednotlivých systémů.
Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.