Vyhledávání
Naše další weby
Dobrý deň všetkým!
Sme vo fáze prípravy projektu pre stavebné povolenie. Náš projektant navrhol realizáciu stavby "krabicového" bungalovu, ktorý presahuje zlom pozemku a tak povediac visí vo vzduchu s presahom na jednej strane cca. 7m. My sme sa zase rozhodli pre realizáciu formou systému strateného bednenia IsoteQ. tj. 20cm EPS - 15cm ŽB - 5cm EPS. Vznikol však dosť závažný problém. Orientácia domu je na kratších stranách SZ - JV pričom na SZ je orientovaná sklenená plocha o rozmeroch 6.8 x 2.7m na strane presahujúcej konzoly. Problém je v tom, že obálka domu nie je klasicky uzavretá, ale vnútorné 5 cm EPS vybieha cez rovinu okna na bočné steny konzoly. Čiže balkón má síce vonkajšiu obálku 20cm EPS ale vnútorné ochladzované steny balkóna pred oknom sú izolované iba 5cm. Bojím sa, že tadiaľto bude dochádzať k prestupu tepla z interieru do ochladzovaných stien balkóna. Napadajú ma dve riešenia
1. Dodatočne zatepliť, až po rovinu okna vnútorné steny balkóna ďalšími 15cm EPS a tak zamedziť nadmernému ochladzovaniu týchto stien
2. Obrátiť kompletne celý stavebný systém a dať 20cm EPS do interiéru a 5cm EPS do exteriéru. Tak dosiahnem systém krabice v krabici, pričom vnútorná krabica bude tvorená 20cm EPS obalená 15cm ŽB a na povrchu bude 5cm EPS a drevenný obklad. Na SZ a JZ budú do tejto vnútornej krabice vložené veľkoplošné okná viď. obrázok.
Chcel by som poprosiť o váš názor na obe varianty z hľadiska riešenia tepelných strát na strane konzoly. V prípade použitia varianty 2 či by mi niekto vedel poradiť ako osadiť tak veľké okná do 20cm EPS izolácie. Okná sú rozmerov SZ okno 1x 230cm x 270cm 1x dvere 100cm x 270cm a 1 x oko 350 x 270cm a na JZ okno 9 x 155 x 270xm a 1x dvere 100 x 270cm. Sú to prakticky presklenné fasády z izolačných trojskiel.
Privítam všetky vaše názory. Nechceme sa totiž vzdať tohoto okna na konzoly na SZ, pretože je z nej nádherný výhľad na rieku, ktorá tečie 8m pod jej úrovňou. Náš architekt je vynikajúci chlapík a našiel to najlepšie riešenie z hľadiska využitia pozemku. Nás však trápi aj minimalizovanie energetických strát a všetkého tým spojené. Vopred ďakuje za vaše názory.
jiste bude nerez v soucasnosti levnejsi.kupoval jsem ho na vrcholu cen. ano uz jsem to vedel.bylo mi doporuceno -…
před 15 roky
Nepoznám síce ceny nerezu, no tá cena sa mi vidí veľmi slušná. Ešte som sa chcel spýtať. Keď ste robil prípravu, teraz…
před 15 roky
jeste jsem zapomel na ten material.mam vse v nerez. Cu radeji nebrat.pri pajeni je praxe takova,ze solaren rozlepta…
před 15 roky
15 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení