Kurenie s ekvitermikou Protherm Panther a spinanie kotlaDobry den, precital som uz viac prispevkov na problem ktory mam, ale neviem ci okrem vymeny kotla za kotol s nizsim vykonom, existuje pre mna riesenie. Ak ano, prosim Vas poradte mi.
Mam kotol Protherm Panther 24 KW, bezdrotovy termostat Jablotron, na radiatoroch mam termoregulacne hlavice. V priebehu zimy som skusal ekvitermiku - vsetky hlavice naplno. Ked som nasiel vhodnu krivku + posun tak musim povedat, ze teplotna pohoda v dome sa vyrazne zvysila. Cerpadlo islo stale, radiatory hriali podla potreby. Necitil som v dome ziadne ochladenie ako ani prekurovanie - proste vhodna kontinualna dodavka tepla. Vsetko by bolo super keby kotol casto nespinal aj ked je nastaveny cez servisne menu na min. vykon n=9. Mam ekvitemiku ponechat alebo ju odstavit a regulovat klasicky on/off regulatorom + hlavice?
Neviem ci caste spinanie nesposobuje zvysenu spotrebu plynu a ci casom neodite nejaka elektronika, ktorej oprava by bola drahsia ako uspory a tepelna pohoda pri ekvitermike.
Este musim povedat, ze ekvitermika ma zaujala hlavne kvoli teplotnej pohode v dome, neviem ci ma aj ekonomicky vyznam. A pretoze som mal obavy aby sa nepokazilo zapalovanie, tak som ekvitermiku po 3 tyzdnoch odstavil. Ako mam dosiahnut co najmensi pocet startov? Je kotol predimenzovany? Je mozne este nejako znizit jeho vykon?