zateplení střechy (krovů)

Reklama
FH František Hanzlík @frantisek.hanzlik před 15 roky07.09.2009 19:32:00
zateplení střechy (krovů)

Dobrý den, chci se zeptat na vhodnost výběru materiálu a způsobu (prozatimního) zateplení střechy - šikmá 45°, eternit, trámy(zhruba 10x12cm) cca 1-1,1m od sebe, za pár let snad výměna (... půdní prostory v horní polovině střechy a vedle horních dvou pokojů a části chodby), plocha střechy cca 80m2, zateplená menší(o "šikminy", tam je na to málo místa).
Nejschůdnější (a nejlevnější) "domorobo" variantou se zdá kontaktní fólie (vnější s průvěsem), přichytit sponkovačkou ke trámkům, "vycpat" skelnou plstí, která se přichytí např.vazacím drátem(pro jistotu s izolací) v určitých (?) rozestupech a navrch dát pokud možno reflexní fólii opět na sponky. Trokšu se obávám právě toho průvěsu, resp. jeho prohnutí a kontaktu s laťemi(hlavně uprostřed mezi trámky), i když tam nechám rezervu, ale uvítám i jiné připomínky ...
... taky mě zajímá, zda jsem vybral vhodnou kombinaci materiálů - plsť jsem volil 14cm, i když to bude s přesahem(průvěs vnější fólie cca 10cm), ale aby to mělo alespoň nějaký ten tepelný odpor, "boule" by doufám neměly být na překážku a snad se trochu zmáčkne i tím drátem. Fólie jsem vybral řekl bych průměrné(možná lepší střed), i když s opětovným použitím po budoucím předělání střechy asi moc počítat nemůžu, ale aspoň tu vatu bych rád "uchoval" po víc jak pár let ... vybral jsem tuto kombinaci :plsť ISOVER DOMO 140mm, vnější fólie Jutadach 135 (Plus-pro snadnější montáž), vnitřní Guttafol DS ALU Plus ... je to vhodná kombinace a postup? Díky

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.