POCKET HOME - první zkušenostiTak jsem asi před 14 dny koupil PocketHome (CJ37+, PK21, 4xPH-HD20) a jak jsem tenkrat slibil, napíši a budu psát postupně moje zkušenosti a dojmy.
1. Proč jsem uvažoval o Pockethome? Protože je to jeden z mála systemů, ktery umí to co umi, t.j.regulovat nezávisle teploty místností u kotle, který máte (ne centrální vytápění, tam je to jednoduchý)
2. INSTALACE - zcela bezproblémová. Jen u jedné hlavice byl problém, protože byl zcela nestandardní ventil, takže redukce. Pan Filka velice ochotně se celého problému ujal. Našel redukci, kde odpovídaly průměry závitů a musela se ručně upravit délka osičky. Po několika pokusech se to snad podařilo (zatím to funguje).
3. PRVNÍ DOJMY
- MANUÁL - tak zde je mezera. Z manuálu je zřejmé, že ho sepisoval nějaký inženýr. Není to vůbec pro normální lidi.
Zcela chybí příklady, popisy chyb (hlavic), to že vám napíše ERR3 a Vy nevíte co to je a máte se obrátit na firmu. Jasně, je to třeba chyba špatné redukce, délky. Kdyby to bylo někde vysvětlené. Postrádám příklady nastavení, popisy čitelnější. Během používání vyvstane spousta otázek na které manuál neodpovídá. Rovněž by mohl být doplně o nějaké FAQ. Grafické zpracování má rovněž mezery
- HLAVICE - hlučnost - celkem mne to překvapilo - ZATÍM, řekl bych zcela OK, ale uvidíme za provozu v dětském pokojíčku. Event. se to dá řešit přímo od Elbocku nějakým termoventilem, který opět komunikuje s CJ37+
- CJ37+ Provedení OK. Co mi vadí je to, že při zaklapnutí do stojánku nejde otevřít kryt ovládání. chybí mi podsvětlený displej a to celkem dost. Programování na CJ37+ je celkem OK, jde to i bez použití SW, i když ten je pohodlnější. Jako možnosti dalšího vývoje vidím:
- úprava stojánku
- podsvětlení
- grafický LCD (i dotykový), kde bych viděl najednou pro daný den všechny hlavice (programy). Prostě více informací najendou, ne vždy jen jednu.
4. PRAKTICKÉ ZKU3ENOSTI
- Zatím zcela dle představ!!! Jen mi je nejasné, když hlavice hlásí že je otevřená a vykazuje procenta 14% otevření, přičemž konstanta otevření je na 40%, tak bych řekl, že je zavřená, přitom vykazuje, že je otevřená. Toto opět by mohlo být v manuálu popsané CO TO JE zavřená a otevřená, aby se odstranily nejasnosti.
- TOPENÍ - zatím jsem to zkoušel ve dvou místnostech, fungovalo jak má, zatím zcela spokojen. Více nemohu vyzkoušet, je příliš teplo, zatím jen pro děti do koupelny před koupáním. Je to příjemné, konečně.
5. ZÁVĚR
Zatím jsem totálně nadšen, produktu strašně moc fandím, protože je to zcela geniální myšlenka (a přitom tak jednoduchá). Moc bych si přál další vývoj jak SW tak i HW a odstranění některých nedostatků jak jsem psal výše. Zatím mi to fungovalo jak má. Uvidíme za provozu.
Komuinikace s p. Filkou a p.Bočkem - stručná, rychlá, věcná, vždy poradí, vysvětlí s maximální ochotou. To se všude nevidí. Ještě jendou za ni moc děkuji!!!
Jak budu mít další zkušenosti, napíši.
Pokud někdo uvažujete o vytápění bytu/domku, mohu tento systém doporučit. U samostatně stojícího bych to řešil ekvitermem, v zástavě tak jak mám. A to zejména, pokud se pohybujete v různých místnostech (nevytápíte vše) a nebo máte některé pokoje na jih a některé na sever, je PocketHome zcela ideální a mohu ho zcela doporučit. Prostě je fajn, že si uděláte teplo právě tam, kde zrovna chcete a nevytápíte zbytečně to, co nechcete.
... příště více praktických zkušeností ... věřím, že budou jen pozitivní.