Plynový kotel občas znovu nezapne...Dobrý den,
setkali jste se již někdo s podobným problémem? Mám kotel Protherm 20 KLO (z roku 1998). V posledních cca. 2 letech se mi stává, že kotel na signál pokojového termostatu sepne, zatopí, ohřeje se na teplotu nastavenou na jeho termostatu jako mezní (aby se nepřehřál), pak vypne hořáky a jede jen čerpadlo. Když teplota na kotli poklesne a mohl by opět zatopit, cca. 1 až 2x denně se stane, že kotel už znovu nezapne. Vše se tváří, že je v pořádku, žádná signalizace chyby. Vypadá to, jako kdyby si "neuvědomil", že už má opět zapnout. Na Prothermu nevěděli, říkali, že to vypadá na nějaký studený spoj (kotel v podstatě nemá elektroniku) na desce s kontakty, zkusil jsem je pájkou přejet, nic. Zkoušel jsem dva servisáky, oba se s tím ještě nesetkali, chtěli by to vidět ve chvíli, kdy to udělá - jenže to je povětšinou v noci (ale není to pravidlo, pravidlo je, že když to vypadne přes den, neseženu ani jednoho a s dvěma dětma tady mrznout v zimě nemůžeme), což není nijak příjemné. Zkusil jsem vyměnit ten spínací termostat na kotli, i usměrňovač, kde je nejvíce spojů, nic. Nesetkali jste se s tím někdo, příp. nevíte někdo, co by tohle mohlo dělat? Občas podezřívám i pokojový termostat, ale to by zas nejelo čerpadlo... Díky za jakýkoliv nápad! Sice plánujeme výměnu kotle za kondenzační, ale teď na něj prostě není...