Plynový kotel občas znovu nezapne...

Rubriky:

Plynový kotel občas znovu nezapne...

Dobrý den,
setkali jste se již někdo s podobným problémem? Mám kotel Protherm 20 KLO (z roku 1998). V posledních cca. 2 letech se mi stává, že kotel na signál pokojového termostatu sepne, zatopí, ohřeje se na teplotu nastavenou na jeho termostatu jako mezní (aby se nepřehřál), pak vypne hořáky a jede jen čerpadlo. Když teplota na kotli poklesne a mohl by opět zatopit, cca. 1 až 2x denně se stane, že kotel už znovu nezapne. Vše se tváří, že je v pořádku, žádná signalizace chyby. Vypadá to, jako kdyby si "neuvědomil", že už má opět zapnout. Na Prothermu nevěděli, říkali, že to vypadá na nějaký studený spoj (kotel v podstatě nemá elektroniku) na desce s kontakty, zkusil jsem je pájkou přejet, nic. Zkoušel jsem dva servisáky, oba se s tím ještě nesetkali, chtěli by to vidět ve chvíli, kdy to udělá - jenže to je povětšinou v noci (ale není to pravidlo, pravidlo je, že když to vypadne přes den, neseženu ani jednoho a s dvěma dětma tady mrznout v zimě nemůžeme), což není nijak příjemné. Zkusil jsem vyměnit ten spínací termostat na kotli, i usměrňovač, kde je nejvíce spojů, nic. Nesetkali jste se s tím někdo, příp. nevíte někdo, co by tohle mohlo dělat? Občas podezřívám i pokojový termostat, ale to by zas nejelo čerpadlo... Díky za jakýkoliv nápad! Sice plánujeme výměnu kotle za kondenzační, ale teď na něj prostě není...

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

41 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.