Dobrý den, mam doma kotel Protherm 26kW na zemní plyn a je spínán pokojovym termostatem s týdenním programem, jedná se mi o to že do kotle je zapojeno i oběhové čerpadlo (topné vody) které běží stále bez ohledu na to jestli kotel hoří či nehoří ať je jakákoliv teplota a takto to je od instalace kotle instalován cca před 5-6 lety. Je toto správné?? pokud to není správně měl bych dva způsoby regulace čerpadla .1 První zbusob ovládání čerpadla bych přeppoji na termostat ten když sepne termostat sepne i oběhové čerpadlo popřípadě použít časové relé které bude ovládáno termodstatem nebo 2 Druhý způsob spínání čerpadla podle teploty zpátečky ( použil bych čidlo a regulátor teploty)- jaká by měla být přibližně minimání hodnota teploty u zpátečky při které má sepnout čerpadlo ???
ještě doplnim zajímal jsem se zda se ke kotli nedá přidat ekviterní regulace a tento kotel jí nepodpporuje (stará verze kotle) - Děkuji za všechny odpovědi rady a pomoc
Až s knoflíky budete čarovat je nutno dodržet určité zásady. Knoflík ovládající start oběhovky by měl být nastaven na…
před 15 roky
Děkuji za vaše odpovědi. Už jsem ten knoflík otočný našel je vedle teploty kotle a byl zaseklý na maximum tak tuto…
před 15 roky
U kotle Protherm - Tiger bylo točítko ovládající doběh čerpadla dostupné až po vyklopení panelu ovládání, tedy…
před 15 roky
5 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení