silný zápach na WCDobrý den,
obracím se na vás s prosbou o radu.
Koupil jsem dům 70 let starý v kterém je instalován pouze jeden záchod v přízemí v samostatné místnosti. Původně to byl zřejmě suchý záchod s dřevěnou lavicí. Hned za zdí přiléhá žumpa. Pod samotnou záchodovou místností je do žumpy betonový splaz. Minulý majitel nahradil podlahu na záchodové místnosti překladem z dvoucentimetrového plastu a do něj udělal díru. Na tuto díru je připojen splachovací záchod, voda pak stéká přes betonový splaz rovnou do žumpy.
Můj problém je následující. Při používání záchodu je v záchodové místnosti cítit silný zápach. Místnost je nově obložena, spárovka všude bez porušení, okýnko ze záchoda nové..těsní dobře. Připojení na díru v plastové podlaze je také utěsněno. Nemůže to být způsobeno tím betonovým splazem, který je pod záchodovou místností a nasávájí se výpary nějak přes zdivo? Voda ze žumpy v podstatě zasahuje pod místnost záchoda. Když byla žumpa vyčerpaná kontroloval jsem vizuálně stěny žumpy a byly v dobrém stavu. Odvětrání žumpy není, ale zápach je cítit ať už je víko žumpy pootevřené, či nikoliv.