Spotřeba elektřiny v NED - rekuperace AtreaDobrý den,
mám nově postavený dům:
dřevostavba, vypočtená TZ 3,2 kW, nastandartně zatepleno, Euro Trojskla, řízené větrání f. Atrea včetně IZT. Vytápíme zatím elektrospirálami integrovanými v zásobníku IZT (plánujeme solár). Donedávna neměla koupelna vlastní termostat, takže topila vždy, když topil zbytek domu, čili bylo přetopeno, nyní namontován termostat, stav se zlepšil.
V domě žijeme od srpna (2 osoby), od té doby jsem již "propálili" 840 kW (780 NT + 60 VT).
Průměrných 14 kW denně se mi zdá na to, že jsem velkou částo tohoto období prožili v netopné sezoně, velmi mnoho.
Zateplení, neprůvzdušnosti i dalším opatřením jsme věnovali velkou pozornost, proto je pro mě současná spotřeba rozčarováním.
- existuje nějaká služba, která by mi udělala audit spotřeby i ztrát a zjistitila který spotřebič (IZT, větrací jednotka, jiný) se podílí na spotřebě příliš velkým dílem?
- nastavení správných režimů větrání a topení IZT je poměrně komplexní záležitost a já si nejsem jistý zda právě to není důsledkem vysoké spotřeby elektřiny. Existuje možnost nechat si seřídit topný/větrací systém odborně?
- není tato spotřeba reálná a normální pro vytápění elektřinou s tím, že se stav zlepší instalací solárních kolektorů?
Děkuji za rady