Dobrý den,stavím RD. Nyní zvažuji vytápění. Nejdříve byl dřevokotel+akumulačka+podlahovka. Jina varianta tepel.čerpadlo+podlahovka. No a ještě zvažuji fotovoltaiku a jako topení el.kotel+podlahovka(nebo ev.radiátory?). Jde o to,že tep.čerpadlo mi stojí jako půlka fotovoltaiky (cca 5kWp). Chtěl bych se zeptat, zda je vůbec reálné mít fotovoltaiku cca 5kwp(tuším,že do této hranice nemusí být licence) a elektrokotel?Nebo je to hloupost a elektrokotel by mi stejně fotovoltaika neutáhla (nebo nepokryla roční spotřebu)? A jak velký instalovaný výkon FV postačí na provoz RD,4členy rodiny? Dům má ztráty cca 8,5kW, sklon střechy jen 15st...tudíž by panely musely být na střeše více postavené (nebo jsem slyšel o amorfním křemíku,ale to je asi příliš drahé). Je vhodné FV mít zapojenou do zeleného bonusu nebo vše dodávat do sítě?Díky za rady ev. i nabídky technologie a řešení.
Díky za rady k FV...zkusím se ted po nějaké podívat a pořešit také vytápění...z hlediska investice by byl vhodný jen…
před 15 roky
uz jsem odkazy rozeslal :-) kazdopadne jsou zajimavy ,stejne jako ma ETA na solarka. tyhle jsou na FV podstatne lepsi.
před 15 roky
Také ty stránky jen sleduji. Odkaz byl tuším někde tady na TZB-INFO, myslím, že v diskusi "Malá fotovoltaická…
před 15 roky
21 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení