Pořízení fotovoltaiky, zapojení a topení v RD???

LT lada toman @lada.toman před 15 roky07.10.2009 08:06:00
Pořízení fotovoltaiky, zapojení a topení v RD???

Dobrý den,stavím RD. Nyní zvažuji vytápění. Nejdříve byl dřevokotel+akumulačka+podlahovka. Jina varianta tepel.čerpadlo+podlahovka. No a ještě zvažuji fotovoltaiku a jako topení el.kotel+podlahovka(nebo ev.radiátory?). Jde o to,že tep.čerpadlo mi stojí jako půlka fotovoltaiky (cca 5kWp). Chtěl bych se zeptat, zda je vůbec reálné mít fotovoltaiku cca 5kwp(tuším,že do této hranice nemusí být licence) a elektrokotel?Nebo je to hloupost a elektrokotel by mi stejně fotovoltaika neutáhla (nebo nepokryla roční spotřebu)? A jak velký instalovaný výkon FV postačí na provoz RD,4členy rodiny? Dům má ztráty cca 8,5kW, sklon střechy jen 15st...tudíž by panely musely být na střeše více postavené (nebo jsem slyšel o amorfním křemíku,ale to je asi příliš drahé). Je vhodné FV mít zapojenou do zeleného bonusu nebo vše dodávat do sítě?Díky za rady ev. i nabídky technologie a řešení.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

21 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.