Mikro VE s topenim do akumulacni nadoby

Reklama
Mikro VE s topenim do akumulacni nadoby

Dobry den, prosim o Vase nazory, rady, namety a pripominky. Zabyvam se myslenkou vybudovat na strese RD maly vetrnik (Savonius) pripojeny na dynamo cca P=60W, 24V (nemylim-li se napeti bude primo umerne otackam) selsky rozum mi rika ze s vykonem to bude stejne tak. Jeden okruh problemu je zda bude vyrobena energie stat za to, ale predpokladejme ze jsem hracicka a zajima me kazdy watik. Druhy okruh problemu je nasledujici, k uvedenemu dynamu chci naprimo pripojit topnou patronu (spralu, odporovy drat) 24V, a tou topit, pokud to pri danem vykonu lze rici, do akumulacni nadoby, kterou pomoci bypasu pripojim od soucasneho systemu vytapeni (el. kotel, kombinace podlahoveho topeni a radiatoru). Nejsem elektrikar ale jsem si vedom ze vykon dodavany dynamem bude velmi promenlivy, naskyta se otazka jak v tom pripade dymenzovat topne teleso (nemluve o to ze jsem zjistil ze sehnat nzkonapetove a nizkovykkonove teleso je celkem problem, i proto uvazuji o jeho pripadne vyrobe svepomoci). Pokud bych danou vec pojal jako PROJEKT a zkusil ho resit na vicemene profesionalni urovni asi bych musel zacit vecmi jako prumerna rychlost vetru v me lokalite, vykon ktery jsem schopen pomoci daneho rotoru z vetru dostat, apod., neco podobneho jsem zkousel ale narazil na vztahy kde velikost vykonu je funkci treti mocniny rychlosti vetru cimz, se mi vystupy diametralne lisi dosazenim 1 nebo 5 ms-1. Spokojme se tedy s tim ze beru kazdy watik, jak jsem zminil vyse. Treti okruh problemu je ze bych rad k  teto akumulaci pouzil take FV panel se spickovym vykonem rekneme 25 az 35W. Jak tyto dva zdraoje nejlepe zkloubit, napada me pouze mit je jako separatni zdraoje s tim ze kazdym topim jinou patronu do teze nadoby. Tretm zdrojem do akumulace, rozhodne tim nejucinnejsim by byla kourova vlozka ke krbove vlozce (pozor nikoliv teplovodni krbova vlozka), mimochodem pokud vite o nejakem vyrobci dejte prosim vedet, ktera bude topit primo do akumulacni nadoby. Jeste jedna vec k pripominkam, mam v umyslu udelat akumlacni nadobu jednoduchou, cili be vymeniku, s tim ze budu topit opravdu do teze vody ktera obiha v rozvodech.
Hrnte to na me prosim, diky za kazdou info, par veci jsem urcite zapomel zminit, tak pripadne v diskusi upresnim.
Diky Novotny

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

13 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.